År 2009


Hej!
Återigen ett tag sedan jag varit inne och ”gluttat”. Lite roligt att se att grannen/hängbron fått en spalt. En annan har otaliga minnen från den.
     Det finns en del att berätta, men ett minne är när man tog första ”prillan” och höll på att skicka hela middagen i ”åen”.
     Jag minns också att det intill brofästet växte en del häggar som vi (Johan och Peter Holm, Jari Penttinen,  Ari Heikkilä samt Tor och Anders Holm) åt bären av. Vi hade tävlingar om vem som kunde balansera längst på vajrarna som håller upp bron. Det gick även bra att hoppa i vattnet från bron, vilket var lite riskabelt, då vi inte hade koll på hur botten såg ut, men det gick som bekant väl det också. Vi hade även för vana att gömma oss under brofästet för att skrämma slag på eventuella passerande.
     Om jag inte minns helt fel så blev bron renoverad i början på 70-talet och då var det inte lika spännande att ta sig över.
     Den är en del av min barndom och kommer att påminna mig om den var gång jag passerar där.
Björn Nylund
[2009-09-09.]Hej på er alla.
Såg att det var längesen nån skrev i Gästboken.
     Skickar en hälsning till er alla från ett regnigt Vallentuna.  
     Många kramar till mamma och pappa.
     Vi hörs.


Vill GRATTA min faster Else-Maj som fyller
75 ÅR den 10/6.
     HURRA HURRA många kramar från
oss i Vallentuna
Sonja (Pippi) Marklund (Håkansson) 
[2009-06-07.]

Hej Freddi ! Sitter här i Forsby och kollar in Nykarlebyvyer. Tack, tack för alla intressanta sidor. Vi har kallt och hård nordlig vind.
Mvh
Mia Willman
[2009-04-19.]
Hej på er alla
och hälsningar från Leif Westerlund, bosatt i Vasa, Sundom sen -89.
     Råkade se några bilder från lekparksinvigningen med snövit och de 7 dvärgarna där jag själv råkade vara en av dvärgarna. Roligt att se de gamla bilderna och komma ihåg händelsen. I texten står att bilens förare och ägare är okänd. Okänd är han inte direkt, utan bilen – en BMW (el. EMW) pickup – ägdes och kördes av Gunnar Willman från Åminne. Han flyttade ju sen till stan och byggde hus bredvid Salem och drev under många år ett åkeri, som – om jag minns rätt – till stor del transporterade fisk och annat minkfoder från Nordnorge. [Ett av Gunnars långtradarsläp.]
Leif Westerlund
[2009-04-06.]

Hej!
Några riktigt vackra bilder i bildspelet av Dage Byggmästar! De flesta tagna säkert en stilla söndagmorgon i vackert ljussken då stan var helt stilla. Sådan som jag minns min hemstad. Fint!
Hälsningar, Malin Nyman
[2009-02-21.]

Tack för hälsningen Isi!
Hoppas att fler Nykaabiboar hör av sig så vi får behålla denhär trevliga funktionen.
     En speciell hälsning vill jag skicka till Greta Marklund samt Bo och Eivor.
     Tack för samtalet Greta!
Gunilla Teckenberg
[2009-02-15.]


Nu skall jag ta mod till mig och skriva i gästboken, för många av dom som skrivit är bekanta. Gunilla f. Damberg t:ex. dig har jag aldrig träffat sen du flyttade till Sverige.
     Frank är också bekant.
     Lisa,det var ett fint foto du hade av Jouperspojkarna, jag hittade min pappa Pelle Österlund där också, andra från höger i första raden. Han var en av dom sista som slutade på Joupers.
     Hälsningar till Heidi och Tina också. Har ni någon kontakt med Jiri när ni är i samma land?
     Hälsningar Marie-Louise Juthbacka f. Österlund

[2009-02-02.]
Hej Fredrik och alla andra vyare
Jag ser med glädje att allt fler upptäcker denna hågkomstkälla, man blir ömsom tårögd ömsom lycklig, tänk va' tiden går, och alla gamla bekantingar man upptäcker på klassfoton och snapshots.
      Lite sent men ur hjärtat: gott nytt år till alla Nykaabibor.
     Vi kanske ses ...!
Heidi i Småland
[2009-01-29.]
Lördag morgon, -9.5 Cels. i ”Nyykaabi”, en lämplig stund att kika på vyerna. Har tillbringat många timmar på dessa sidor. Intressant o roligt att hitta pappa på bilderna. Bilden av honom och Valfrid Kling är tagen nära ”storkäldon” öster om Lippjärv.
     Valfrid gick ju vidare till bättre körslor  för en tid sen. Vi hade planerat att hälsa på honom, Åke Björklund o jag, för att ge några bilder som jag tagit från där han växte opp, ”Skata-Hjalmars” torp. Där ser man faran med att skjuta opp saker o ting, det kan bli för sent.
     STORT tack till dig Fredrik som jobbar med dessa sidor!
hälsar Leif Söderlund (äldst i syskonskaran)
[2009-01-24.]


Läs mer:
Gästboken 2008.
Gästboken 2010.
(Rev. 2015-01-07 .)