Ett femtioårsminne – Frälsningsarméns söndagsskola 1971–72
Gjorde en ”täckningskoll” och den här gången gick det inte så bra; 20/27 eller 74 procent. Men om svärföräldrar, föräldrar och makar till dem som saknas tas med (Evert och Ann-Marie Holländer, Toivo Storskrubb, Rigmor Schauman, Elof och Adèle Broman), blir det acceptabla 26/27 eller 96 procent.
                   

Monica Gleisner
Nykarleby         

Marita Rinne
g. Holländer
Nykarleby

Viviann Liljeström
Stockholm

Mona Udd
Gotland

 

Gertrud Smeds

Anna Kallvik
Nykarleby
Adèle Broman
Nykarleby
Joel Smeds  
  Svea Storskrubb
Nykarleby
Mirjam Willman
Nykarleby
Annette Markkula
g. Råholm
Åsa Rinne
Nykarleby
Yvonne Björkqvist
Nykarleby
  Mats Åström
Kalmar
   

      Susanne Liljeström
Vasa
Marianne Schauman
g. Lindberg
Jakobstad
Carola Back
g. Lindén
Nykarleby
Lilian Ojalammi
g. Karke
Nykarleby
Cecilia Liljeström
g. Gabrielsson
Borgå
Jan Åström
Grankulla
     
  Johan Willman
Nykarleby
Mikael Storskrubb
Kenneth Turpeinen
Nykarleby
Mona Kallvik Vivan Broman
Nykarleby
Tom Åström
Nykarleby
Sten-Erik Back
Nykarleby
   


Foto från avslutningen. Det är cirka tio års åldersskillnad mellan de äldsta och yngsta barnen. Söndagsskolan hölls i Frälsningsarméns lokal på Östra Esplanadgatan 25, nuvarande Topeliusesplanaden.

Jag var rätt ekumenisk under uppväxten. Gick i församlingens och Frälsningsarméns söndagsskola och i församlingens och Salemförsamlingens junior. Kan inte påminna mig varför jag inte är med på denna bild. Men å andra sidan minns jag inte så mycket mer från den tiden än att det fanns en sandlåda i ett hörn och direktförbindelse till trapphuset. Joel spelade koncertina. Man fick ett häfte i vilket klistrades bilder med anslutning till dagens tema och i slutet på det stämplades närvaro och noterades hur mycket man gav i kollekt.

Syskonen Åström, Back och Marianne Schauman kunde om de så önskade gå i strumplästen till söndagsskolan, för de bodde i samma hus.


Mina systrar Viviann, Susanne och Cecilia bistod vid identifiering. Som synes kom vi inte i mål med en hel del uppgifter, men Inger Englund, Johan Willman, Maria Willman och Stig Haglund kom till hjälp. Peter Gullback kolorerade det svartvita fotot.


Läs mer:
Frälsningsarmén.
Fler klassfoton.
(Inf. 2022-08-21 rev. 2022-10-06 .)