”Storstein” i Rummelbacken

Det största av de många flyttblocken som finns i Rummelbacken. Barnträdgården låg i sydöstra hörnet. Vi hade ett underbart lekområde, men skulle hålla oss inom den södra delen, en tall var gränsmärke. Vid ett tillfälle blev vi upptäckta i den bortre delen och då var ”tanten” inte goer att tas med. Det var stor uppståndelse bland oss ungar när ”Boa” Blomström i början på sjuttiotalet ramlade ner från flyttblocket och fick hjärnskakning. Från sydost.

 

Stefan Fors hade mer information om olyckan:

Apropå Rummelbacken och Boa som föll från stenen: Vi hade ett rep fastbundet i de små buskagen uppe på stenen. När Boa (som åt glass samtidigt) började klättra, började också X dra i repet. När Boa var halvvägs upp ropade Y att släpp, och utan att tänka sej för så släppte tyvärr X repet och Boa föll baklänges ner och slog huvudet mot en sten där nere. Han blev liggande där med glassen rinnande ur munnen och Göran ropade i panik: ”Han blöder vitt”! Nu kan man skratta åt händelsen, men Boa slog sej verkligen illa och var ganska länge på sjukhuset. Allt slutade ändå väl.
(Inf. 2004-09-17.)


Även Sanna Liljeström-Holm har minnen av händelsen:

Kommer så väl ihåg Boas fall från stora flyttblocket. Jag gick i ”Bantis” då det hände, så det var antingen hösten -70 eller våren -71.

Vi , barnen från bantis blev förstås helt chockade av händelsen. Vi såg Boa ligga på marken och såg all vit glass som han spydde upp. Vi trodde naturligtvis att det var hjärnan som rann ut. Många år efteråt trodde vi faktiskt att det var hjärnan och inte glass ....

Ett annat stort samtalsämne under hösten -70 var kärleksparet i Rummelbackskogen ... Ett ungt par, kanske i 16-års ålder hade smugit sig upp i skogen för en liten mysstund. Tyvärr blev de upptäckta av ca 15 bantisbarn, som likt indianer smög sig spionerande runt i buskaget. Det var väl närmast ett par oskyldiga pussar ... men för oss var det stort!!!!
(Inf. 2004-10-30.)


Även Mia Damberg har minnen av olyckan och Harry Holmberg har fått svar på hur det gick till. Boas andra fall av Stefan Fors.
(Inf. 2006-09-16.)

 

Vid enstaka tillfällen finns det fler dikter än vykort. Här är ett exempel.