Det glada tjugotalet

En elegant dam med cigarett (ser det i alla fall ut som) på en imponerande motorcykel framför Tullmagasinet vid Andrasjön. En Harley-Davidson 1200cc från senare delen av 20-talet, jag skulle tippa på 1925 eller 1926. Den är utrustad med elektrisk belysning och därtill upphottad med extra stänkskydd på framskärmen samt vissa komplement på sidovagnen.
En elegant dam med cigarett i mungipan (ser det i alla fall ut som) på en imponerande motorcykel framför Tullmagasinet vid Andrasjön.


På bilden ser jag en gammal motorcykel med registreringsnummer VA 132, men om en sakkunnig, i det här fallet Anders Fors d.ä., tar sig en titt så ser han:

En Harley-Davidson 1200cc från senare delen av 20-talet, jag skulle tippa på 1925 eller 1926. Den är utrustad med elektrisk belysning och därtill upphottad med extra stänkskydd på framskärmen samt vissa komplement på sidovagnen.


Foto ur Gunnar Granlunds album. Barnen Gunborg Blomqvist och Bo-Erik Ganlund tillhandahöll via Stig Haglund, som dagen efter publicering återkom med nedanstående:

Hej!
Jag fick ett tips av Anders Fors om nummerbrickan, så jag ringde till Kjell Övergaard i Vasa. Han är med i Veteranbilssällskapet i Vasa och där finns en som heter Pauli Niemiharju som har hand om Vasa läns registerplåtar från förr. Han kom fram till att HD:n var registrerad i Kauhava på 1920-talet.


Läs mer:
Förstoring.
Panorama från magasinsplan.
(Inf. 2006-04-22.)