Lådbilsrallyt 2011

Onsdagen den 18 maj arrangerades det sjunde lådbilsrallyt av Ung-Arbis. 77 bilar var anmälda. Nytt för året var att banan flyttats till Lybecksgatan och att riktiga ”långrännare” kunde vid behov svänga ut på esplanaden i stället för att fastna i ”sandfällan”.

 


Startplatsen.


Besiktningen ställs i ordning.


Från Gustav Adolfsgatan mot Borgaregatan.


Från Gustav Adolfsgatan mot Borgaregatan.


Från Gustav Adolfsgatan mot Borgaregatan.


Från Gustav Adolfsgatan mot Borgaregatan.
Bosse Kronqvist i publiken.


Från Gustav Adolfsgatan mot Borgaregatan.


Från Gustav Adolfsgatan mot Borgaregatan.


Från Gustav Adolfsgatan mot Borgaregatan.


Lars Pensar fotograferade och tillhandahöll med kommentaren:

Hälsningar från lådbilsrallyt. Samma som vanligt men annan gata. Diverse tingeltangel samt utdelning av propagandaballonger för ”Jakobstadsnejden” . Mängder av f.d. elever med sina förhoppningsfulla.


*    *    *

Dags för lådbilsrally igen

Publicerad 12 maj 2011 kl. 09:39. Senast ändrad 12 maj 2011 kl. 09:42

Onsdagen den 18 maj klockan 18 startar årets lådbilsrally, nu med ny bana och ny tävlingsklass. Sedan tidigare är lådbilsrallyt i Nykarleby Finlands största och kanske nu också Finlands längsta.

I år sker starten från vattentornet. Bilarna kan radas upp direkt vid startrampen och ett bra grönområde för publiken finns längs backen.

De bilar som rullar långt och vill tävla om att komma längst kan vända ut på esplanaden i riktning mot Jakobstad. Esplanaden i den riktningen är stängd för annan trafik och de lådbilsrallyförare som vill testa på att ta en riktig kurva har möjlighet till det.

Ny tävlingsklass för i år är "Recycling" där det kommer att bedömas vilket bygge som har lyckats göra den finaste och gladaste bilen genom återanvändning av föremål.

Förutom själva rallyt och lådbilarna finns även på plats bland annat Buu-klubben, Yles program Utmanad, EOS, Road Rockets, Utryckningsfordon, Pimp my ride, Herténs snowcross, ansiktsmålning och Street performance.

Lådbilsrally arrangeras av Ung-Arbis i samarbete med Arbis och Kultur & Fritid i Nykarleby.

Mer information om till exempel tider och anmälan finns på www.nykarleby.fi/ladbilsrally.

Anders Wingren

 

*    *    *


Lådbilssuccé!

Publicerad 18 maj 2011 kl. 22:18. Senast ändrad 18 maj 2011 kl. 22:23

NYKARLEBY. Mellan 6 000 och 7 000 hade slutit upp i Nykarleby för Finlands längsta lådbilsrally, vissa ända från Uleåborg. Till exempel Henna Systä, 5, som kom med mamma Marja-Leena och pappa Rami som själv kört rally i 20 år.

- I fjol var vi på lådbilsrally i Kemira. Vi hade hyrt en dålig bil och Henna blev tredje sist. Så dåligt skulle det aldrig få gå igen.

Så Rami beställde F1-karossen och byggde styrning och broms själv. Hjulen kommer från en rullator.

- Henna ville absolut ha den i rosa, så vi spraymålade den.

Bilen ”Prinsessa Formula” rullade fint och klarade kurvan galant. Familjen gillade det utmanande loppet (i Kemira är sträckan bara 70 meter).

Österbottens Tidnings webbupplaga.


Läs mer:
Rally 2010.
Rally 2012.
(Inf. 2011-05-18, rev. 2017-04-28 .)