Lucka 17   LUCKA 18 Lucka 19
  Adventskalendern 2012  


Familjen Haglund
samt
Backlunds och Granroths fähus


Hilding, Börje, Erik, Tryggve, Selim (far), Folke, Elvi (mor), Sven, Gunvor och Holger Haglund på Högbacka, troligen 1930. Anna och Svante saknas. Förstoring.Elisabet Haglund g. Sund, Helena Mårtens g. Kukkonen, Elvi och Stig Haglund på Elvis 70-årsdag 1958. Förstoring.Backlunds och Granroths fähus på Högbacka. Till vänster en stötta till ett klädstreck så att tvätten inte skall komma för nära marken. Förstoring.Stig Haglunds minnen:

Kommer ej ihåg att varken Elna eller Elsa ”hadd na koddor i föusi sett”. Minnena är ju från slutet av 50-talet. De hade det som förråd och ett hus att ha ”peedan” i. Mårtens Einar hade hö på övre våningen i flera år. Men det gick med detta uthus som med de flesta; övre våningen använde Höglunds till ved, stenarna blev körda (jag tror till Vexala) som utfyllnad på Alfons Dahlskogs villatomt och skräpet blev nergrävt på stället. Det var Willmans Per som grävde ner det sista på 80-talet.


Klara Mårtens Ekblads minnen:

En liten kommentar till fotot på Elnas och Elsas föusi: jag kommer inte heller ihåg några koddor i föusi. Däremot har jag, som Mårtens Einars dootrån, trampat en hel del hö på den övre våningen. Vill minnas att golvet på övervåningen inte var helt säkert och att man skulle undvika vissa delar. Fint också att se bilder på tant Elvi som var jättesnäll och som jag tyckte mycket om!
(Inf. 2012-12-21.)


Elisabet Sund tillhandahöll.


Läs mer:
För henne berättade Topelius sina sagor. Om Elvi Haglund av Inger Luoma.
(Inf. 2012-12-17, publ. 2012-12-18, rev. 2018-04-02 .)