[Broschyr från omkring 1981]


[Herrgården.]

[Bastun och simbassängen. I bakgrunden skymtar f.d. Joupers fabriksanläggning.]

JUTHBACKA
fritidsby
vid Finlands västkustJUTHBACKA HERRGÅRD

ligger invid Nykarleby stad nära huvudvägen (riksväg 8), 76 km från Vasa och 18 km från Jakobstad. Goda vägar för dig snabbt till Juth-backa, varifrån i Finland du än kommer. Till närmaste flygstation (i Kronoby) 50 km. Tåg- och bussförbindelser i alla riktningar. Bilfärjor från Jakobstad, Vasa, Nådendal, Åbo och Helsingfors.

Juthbacka är väl rustat att ta emot dig och de dina. Juthbacka bygger på traditioner men mot-svarar helt tidens krav på service och komfort. Du känner dig välkommen!

JUTHBACKA HAR
Hotell
Byggt 1985. 16 st två- och trepersonersrum med sammanlagt 48 bäddplatser, dusch och toalett i varje rum.

Herrgård
14 nyrenoverade trivsamma två- och trepersoners-rum med sammanlagt 42 bäddplatser. Matsal i gammal miljö med plats för 50 personer. TV-rum.

Restaurang
Restaurangsalen med plats för 200 personer kan delas upp i tre skilda kabinett. A-rättigheter, Full-ständig konferensutrustning, dans i veckosluten. Sommartid terrasservering. Handikappanpasad.


Campingplats * * *

På campingområdet finns 16 eluppvärmda stugor med sammanlagt 56 bäddplatser. Stort område för tältcamping. Eluttag för husvagn. Två service-byggnader med kök, matsal, duschrum, WC, kallt och varmt vatten. Kiosk. Utegrill. Möjlighet till klädvård och biltvätt. Bastu och bad i simbassäng. Sport- och lekområden. Minigolf, båt- och cykel-uthyrning.

Simbassäng
Juthbacka har egen simbassäng utomhus 25x 12,5 m, med omklädnings- och duschrum, dam- och herrbastu samt en barnbassäng.

Vandrarhem och sportstuga
finns också på Juthbacka med 14 fasta bädd-platser, dessutom 20 bäddplatser i gemensam inkvartering.

Juthbacka är öppet året om
Miljön är trivsam och lugn. Jutbacka är liksom skapat för vila och rekreation. Det är ett idealiskt ställe för såväl sommar- som vintersemestern, för camping, för möten, kongresser och familjefester, julfester och bröllop. Sommartid friluftsteater och andra arrangemang.

Utflyktsmöjligheter
Historiska platser och andra sevärdheter i den gamla kulturbygden häromkring kan lätt nås till fots, med bil eller buss. Sommartid finns möjlighet till fiske och båtutflykter i skärgården.Interiör från Herrgården

Campingplatsen

Stugor vid campingplatsen

Restaurangen

[Under de knappt tjugo år som gått sedan kartan publicerades har det skett en hel del förändringar. På det glada 80-talet kunde man ta Jakob Lines färja från Jakobstad till Umeå och Skellefteå, Vasabåtarna från Vasa till Umeå, Örnsköldsvik och Sundsvall. KG Line trafikerade Kaskö—Gävle. Riksväg 8 är numera även Europaväg 8, Stamväg 67 har nummer 19 och går inte längre än till riksvägen.]

 


l Herrgården (semesterhemmet)
2 Restaurangen
3 Campingplatsen
4 Simbassängen
5 Barnbassängen
6 Omklädning
7 Bastu
8 Servicebyggnad
  9 Vandrarhememt
10 Sportstugan
11 Friluftsteater
12 PArk
13 Nykarleby älv
14 Väg till Nykarleby
15 Till riksväg 8
16 ParkeringNykarleby
Tel. 967-200 46, 206 77

FÖRFRÅGNINGAR OCH RESERVERINGAR:Läs mer:
Variant på finska.
Jämför detta med Ragnar Mannils framtidsvision från 1961.
Juthbacka i kapitlet Fakta.
Redan 1955 fanns en minigolfanläggning.
Turistbroschyr från 1974.
Fler turistbroschyrer.
(Inf. 2004-02-14, rev. 2013-10-22 .)