Bilkollision i Nykarleby.

I fredags kl. 6-tiden inträffade i hörnet av Kyrko- och Köpmansgatan en bilsammanstötning, som lätt kunnat få de allvarligaste följder, men som dess bättre avlöpte utan större personskador.
     Nämnda tid var en av firman Haldins bussar på inkommande från Vasa och passerade gatukorsningen i samma ögonblick som rådman Richard Kisor med sin bil styrde över gatan, varför en kollision inträffade. Bussen träffade personbilen något framom mitten och kastade densamma mot en telefonstolpe på motsatta sidan. Bilen ramponerades fullständigt, och även bussen erhöll rätt svåra skador. Rådman Kisor fick några mindre skrubbsår på benet.
     Båda bilarna fördes med sakta fart, men utsikten skymmes som bekant av rådhusbyggnaden, varför det hela torde få  anses som en ren olyckshändelse.
     Den rättsliga undersökningen kommer väl att klargöra, om något kan läggas förarna till last.
     Stället, där olyckan inträffade, är en veritabel dödsfälla, och är det verkligen ett under, att inte någon olycka där tidigare inträffat.


Österbottniska Posten fredagen den 27 maj1932.
Lars Pensar digitaliserade och tillhandahöll med kommentaren:

Referenten slutar med orden: ”att inte någon olycka där tidigare inträffat.” Ja, det var de tiderna kunde man tillägga. Och tilläggas kan även att rådman Kisor bodde just i hörngården mitt emot rådhuset och borde ha varit medveten om trafiken där. Nåja, olyckor inträffar där man minst anar och sen dess har många olyckor inträffat just i det hörnet. För ett par decennier sedan sattes en trafikspegel upp i hörnet på Normalskolans sida. Kanske den haft effekt i någon mån, men den är ofta ganska dammig och svår att se i. Köpmansgatan heter idag Sollefteågatan som de flesta vet, att Ingves & Svanbäck köpt upp Haldins men att Haldins namn  finns kvar på den bussflotta som ingick i köpet.Rådhushörnet. Förstoring.
Foto: Lars Pensar.Läs mer:
Fler artiklar och notiser ur Österbottniska Posten.
(Inf. 2018-05-23, rev. 2018-05-23 .)