Lucka 4   LUCKA 5 Lucka 6
  Adventskalendern 2013  

Julgranen vid kyrkan omkring 1950Granen med ”skaft” på lamporna var ett experiment som blev en engångsföreteelse. Det var förstås lättare att häkta upp lamporna på grenspetsarna, men det blev ingen fortsättning med det. I år har centrumköpmännen avstått att sätta smågranar på det platta taket här mitt emot. De har årligen blåst omkull och oftast fått bli liggande där på taket. Annars borde torggranen ersättas med en nyplanterad dito, för den nuvarande liknar inte längre en gran utan närmast en förväxt cembratall. En rekonstruktion av granen gjordes innan fotot dök upp.


Marie-Louise Juthbacka tillhandahöll bild och Lars Pensar kommenterade. ”I år” avser julen 2012. Och i december 2013 kom nedanstående bild lämpligt som förklaring till ”platta taket här mitt emot”.


*        *        *I nästa år vid den här tiden finns kanske inte huset från 1966 kvar eftersom det skall rivas och ge plats för ett nytt bibliotek. ”60-talsplatthattarna” försvinner en efter en. Det är redan många år sen Andelsringen försvann in i en påbyggnad. TB skulle säkert röna samma öde, men det är förknippat med stora kostnader att sanera tomten från mångårig bensinstationsverksamhet. Förstoring.


Läs mer:
Stadens julgran.
(Inf. 2013-11-30, publ. 2012-12-04, rev. 2017-11-15 .)