Nyckelringar

 

Variant 1

   

Nyckelring med detalj ur vykort Kuultokuva V 1406, fotograferat mot nordnordväst från vattentornet i början på 1970-talet. Inköpt vid Udd ram & husgeråd. Huvudmotivet råkade vara mitt barndomshem. Det vita huset till vänster byggdes och beboddes av chaufför Alfred och Aina Sund och bakom det skymtar chaufför Verner och Sandra Blomströms hus. I det vita huset till höger bodde kommunalrådet och folkskollärare Thure och Meri Granqvist med dotter Gea och dotterdotter Maj-Ingrid.
Originalstorlek: diameter 32 mm.

Ungefär samma vy som en vinter drygt trettio år senare.

 
*        *        *


Variant 2

   

När jag tittade på vimpeln i torsdagens ”upplaga” av vyerna kollade jag samtidigt lite på övriga souvenirer och fäste mig då speciellt vid en nyckelring av litet format. Jag har nämligen en liknande, som är ca 32 mm i diameter, där motivet utgörs av en del av stora bron och ”Holmströms gård”.

Ett annat föremål som väckte mitt intresse var ”trädosan”.

Folke Holmström tillhandahöll

Kortet är en detalj ur något så ovanligt som ett vykort som inte finns i min samling! Utgivet av Kuvataide/Bildkonst.
(Inf. 2010-12-12.)

Missade kortet på en auktion våren, 2011 men reparerade skadan i och med att jag fick ett i september. Ett annat nyare som fortfarande saknas är ett med motiv från Juthbacka med mörk bakgrund och texten JUTHBACKA med kraftiga röda bokstäver. Sån är i alla fall min minnesbild.
(Inf. 2011-11-29.)

 
*        *        *

Finns det fler varianter?

   
Skicka in bild på din nyckelring och berätta lite om den!    


Läs mer:
Fler souvenirer.
(Inf. 2003-10-11, rev. 2011-11-29 .)