Frivilliga  händer  lägger  nytt  tak,
röjer,  planerar  på  SSÄ:s  Loppan

"LEVT LOPPAN" har de mest aktiva SS Ägir-medlemmarna gjort de senaste veckorna, ja nästan hela sommaren. Förutom att kappseglingssäsongen varit en av de livligaste på länge har ett gäng på mer än dussinet fullt tillbringat en stor del av sin fritid vid föreningens paviljong på Loppan. Just nu är man i färd med att sätta nyt tak på huset, vilket med förlov sagt inte är en dag för tidigt. På holmen har man röjt upp bland de risigaste alsnåren, räfsat och krattat och vidare är det tal om yttre målning av paviljongen.

Alla är överens om att så skall vi ha´t, men frågan var skall vi ta´t är minst lika aktuell för SS Ägir som för Erk och Maja. Dock är optimismen och arbetsglädjen bland de aktiva påfallande. Planerna på att få en ny båtklass, snipe, till Nykarleby har under sommaren tagit allt fastare form. Vem vet, kanske snipe-flottan i allra bästa fall är lika stor nästa sommar som comet-flottan har varit denna sommar.
    — Flera båtar lockar mera folk, som i sin tur skaffar flera båtar, resonerar man.

"Brädpojkar" ohoj!
Arbetet med takläggningen har avancerat snabbt och "brädpojkarna" på marken har minsann vetat om att de haft en uppgift. Det trävirke som tak-plåtarna skall fästas i är nu på plats och plåt-slageriet kan börja.
    Man har valt korrugerad plåt som takmaterial därför att det är rätt enkelt att lägga, också för amatörer och dels därför att man fruktar att huset skulle rasa sönder och samman under ett tyngre tak, exempelvis tegelpannor.

Det skall bli en fest …
Talkokvällarna på Loppan avslutas vanligen med värmande kaffe runt en likaså värmande brasa i den öppna spisen. Det diskussionsämne som är mest aktuellt just nu kring kaffebordet är den stundande säsongavslutningen 27 och 28 augusti.
    Se det skall bli en riktig fest det, menar man och planerar så gott det går.
    — Vi bjuder in manskören, framkastade

kommodor Sven Nyblom. Förslaget antogs med förtjusning och nu väntar man med största spänning på körens svar på inviten. Fyrverkeri skall det bli och för att detta skall bli riktigt stiligt skall alla som stiger i land på holmen ha en raket med sig. Dock inga röda raketer. Dessa är för-hållna sådana som är i sjönöd och behöver hjälp.

Wangels pokal bytte ägare

Senaste veckoslut seglade cometerna om Wangels vandringspris som försvarades av Carmen. I år seglades Winqvists Cascade till seger på både lördag och söndag av Leif Söder-lund och pokalen fick en ny innehavare. På andra plats båda dagarna och sammanlagt kom Leif Eklund med Carmen.

    Resultat:
    Lördag: 1) Cascade ägare S. Winqvist förare L. Söderlund 1.13.28, 2) Carmen L. Eklund 1.14.46, 3) Maj ägare J. Witting förare N. Luoma 1.16.14, 4) Kontiki ägare Ch. Sund förare B. Eklund 1.16.15, 5) Pipsan J. Kausti-nen 1.16.55, 6) Cingo ägare T. Westerlund förare H. Björk 1.18.00.
    Söndag: 1) Cascade 2.14.00, 2) Carmen 2.15.42, 3) Pipsan 2.22.50, 4) Kontiki 2.24.12, 5) Maj 2.26.31.
    Sammanlagt: 1) Cascade 3.27.28, 2) Carmen 3.30.28, 3) Pipsan 3.39.45, 4) Kontiki 3.40.27, 5) Maj 3.42.45.Österbottniska Posten nr 33/1966.
Lars Pensar tillhandahöll


Stefan Winqvist, Alf Renvall, Birgit Renvall och Jorma Metso identifierade personerna på bilden:

skepparmössan:Nils Luoma
profilbild: Jan Widdas (Jan samlade till en påskbrasa tre år tidigare.)
ansikte mot kameran: äldsta dottern Witting
ryggen mot kameran: Bo Eklund
yngre pojken mot kameran: Stefan "Knoppis" Söderlund
längst till höger:Leif Söderlund
mörka längst till höger:kan vara Brita HerlerLäs mer:
Segelsällskapet Ägir av Einar Hedström.
Venetiansk afton av Bo Kronqvist.
Fler artiklar ur Österbottniska Posten.
(Inf. 2006-02-12.)