- Tema Påsk -


»Lucullus»!

Lottornas påskautomat.


Annandag påsk samlas vi alla kl. 19 hos lottornaKarleborg — med tomma magar! Saken är nämligen den, att då öppnar vår lokala Lotta avdelning en automat på Skyddskårsgården med massor av läckerheter och raffinerade gourmand-specialiteter av alla de slag. Vi hänvisa bara till annonsen!

Maten serveras portionsvis, och publiken får själv välja vad som smakar den bäst. Under denna helt visst originella måltid exekveras naturligtvis också musik som ett värdigt ackompagnemang till de utsökta anrättningarna. Dessutom bli vi bjudna på en strålande dräktparad från 1800-talet: brud och baldräkter, krinoliner, tournyrer, direktoirer; ja, jag vet inte allt vad! Ett 30-tal unga damer och herrar medverka och de representera 40-, 60-, 70-, 80- och 90-talet. Regien är Josef Herlers, och det är ju borgen nog.

Alltså! Ännu en gång: annandag påsk gå vi man ur huse upp till Karleborg. Vi ge ledigt åt vårt tjänstefolk, och vi äter ingen middag hemma utan denna intar vi helt och hållet på »Lucullus». Helst fastar vi dessutom på förhand litet grand, som gammal påsksed är, för att kunna äta desto mer och sålunda ge vår duktiga Lotta en vacker penning. Nu om nånsin behöva de igen medel för understöd av alla de slag, när flyktingsströmmen från det olyckliga Karelen söker sig hitåt. Det förstår vi ju alla mer än väl.

R. H—r.


R. H—r.= Rolf Herler.Österbottniska Posten.
Lars Pensar tillhandahöll med kommentaren:

Jag utläser en betydligt intimare verksamhet i ungdomsföreningarna de tiderna. Nu är det bara stora galejer med importband och ingen verksamhet.

I notisen syns ju fenomenet ”evakuerade” och med facit i handen så vet man att ett par månader senare var en stor del av ungdomarna i verksamhet med försvarsförberedelser av olika slag, man mera visste än anade att freden inte skulle bli långvarig.Läs mer:
Ungdomsrörelsen i Uppslagsverket Finland.
Fler artiklar och notiser ur Österbottniska Posten.
(Inf. 2013-03-28, rev. 2013-03-28 .)