Vem ställer upp i volleyboll?

Varje tisdagskväll höra mystiska dunsar, skrik och smällar från rinken i Nykarleby. Vad är det som pågar? undrar kanske den fridsamme kvällspromeneraren. Men Jag tog reda på vad det var. Ingenting mystiskt alls, var det. Det var bara ett volleybollag som tränade för fulla segel. Tredje ringen har utlyst en volleybollturnering mellan de olika föreningarna i ringen, fick jag veta. Nu gäller det att träna för fullt vad tygen håller ända fram till nångång i början av juli för då startar ringturneringen. Finaldags blir det på Grisselöfesten i juli. I fjol var det Uf Svanen som vann, men i år skall det inte gå så lätt för dem att knipa segern, lovar laget.

Senaste träning fick man allt röra på påkarna, tack vare att myggen ännu lever i Nykarleby.

— Nåja, sa Klara [Mårtens] som hade skadat sig och stod och såg på, räknade poäng, lekte domare och hejarklack — fortsätter det så här, vinner vi säkert.

— Säkert, vrålade Knopp [= Knoppis= Stefan Söderlund], och dök efter bollen i gruset. Det är rätt, tänkte jag, energisk skall man vara, låt ingen boll gå er näsa förbi!

Fråga: Tränar något annat volleybollag?[Framför nätet: Henry Kallvik/Christina Wiklund (från Munsala)/Ines (Ia) Mangström (många bud), Maria Backlund g. Sjöblom, Stefan ”Knoppis” Söderlund.
Bakom nätet: Klara Mårtens g. Ekblad, Johan Nordling, ?]
Förstoring.

Klara, Teta och Maria bistod vid identifiering.

Dan Kronqvist har en alternativ identifiering:

Jag skulle artbestämma de unga på vår sida om nätet såhär: Carina Hellsten, Maria Backlund, Stefan Söderlund
     Närmast kameran på andra sidan nätet tycker jag mig känna igen IRIS (Ia) Mangström.

(Inf. 2017-12-18.)

 

Teta [Margareta Smeds g. Kronqvist], Österbottniska Posten nr 27, torsdag 3 juli 1975.
Från issuu.


Läs mer:
Fler artiklar ur ÖP.
(Inf. 2017-11-05, rev. 2017-12-21 .)