Nykarlebys Lucia 2016


Nora lyste upp Nykarleby

Nykarlebys lucia Nora Lillas fick sin krona på tisdagskvällen.

Till skön manskörsmusik, värmande scoutglögg och som brukligt inramad av en stor publik kröntes Nykarlebylucian Nora Lillas och tärnorna Lina Sundell och Felicia Nystrand av lika många lionspresidenter på det nypudrade torget.

Som seden påbjuder utlyste stadsdirektör Gösta Willman samtidigt julfrid över staden och stadsborna - på svenska och finska.

Efter kröningen fortsatte luciafesten i St. Birgitta kyrka med ännu mera musik och ett luciaprogram där alla de som deltog i luciavalet medverkade och lyste upp Nykarlebykvällen.Luciamammorna Paula Bonäs och Gun-Lis Grönlund rustar luciaföljet inför uppdraget som väntar. Det är luciamammorna man ska kontakta om man vill boka ett besök av lucian Nora Lillas och tärnorna Felicia Nystrand och Lina Sundell.
En glad och välsjungande luciatrio väntar Nykarlebyborna med Lina Sundell, Nora Lillas och Felicia Nystrand, som kröntes på torget inför en stor publikskara.
Luciaföljet är påpälsat och klart som sig bör i Nykarleby och festen kan början till ljuset av lionklubbarnas brinnande facklor.
Lucian Nora Lillas och tärnorna Lina Sundell och Felicia Nystrand strålade på sin ringlande väg genom staden på väg mot kröningen och luciaprogrammet i Sta Birgitta kyrka.

Britt Sund, Österbottens Tidnings webbupplaga den 13 december 19:49.
Foto: Leif Sjöholm.


Läs mer:
2017 års Lucia.
2015 års Lucia.
Övriga Lucior.
Fler artiklar ur tidningen.
(Inf. 2016-12-13, rev. 2018-12-17 .)