Panoramor från Juthbackamarknaden 2006

Första Juthbackmarknaden arrangerades 1979 som ett swap meet för veteranbilsfantaster av Jakobstadsnejdens Veteranbilssällskap r.f. Nu snart trettio år senare är urvalet mångdubbelt större och folk kommer från hela landet för att besöka tillställningen.

På Turism Österbotten presenterades evenemanget sålunda:


Juthbackamarknaden 18–19.8.2006

På fredag kväll och lördag hålls en av de största loppmarknaderna i Finland – Juthbacka marknaden. Marknaden börjar på fredag kl 18.00 och håller på hela natten och följande dag till kl 18.00.
     Många hundra försäljare bjuder ut de mest varierande artiklar – allt från veteranbilar till gammalt porslin. En guldgruva för alla samlare och marknadsflanörer!

 

Här nedan finns resultatet av Johan Pensars panoramaexperiment vid Juthbackamarknaden 2006.Från infarten syns hotellet och herrgården.
Från infarten syns hotellet och herrgården.

 


Antikviteter i form av trattgrammofon, besticksschatull, målningar, glasskål och klockor.
Antikviteter i form av trattgrammofon, besticksschatull, målningar, glasskål och klockor.Ett myller av loppisgrejer. Bland annat ljusstakar, lampor och porslin kostade 10 €.
Ett myller av loppisgrejer. Bland annat ljusstakar, lampor och porslin kostade 10 €.Fler klockor och även textilier fanns till försäljning.
Fler klockor och även textilier fanns till försäljning.
Korvkön.
Korvkön.

Marknadsbesökare.

Även popcorn fanns till försäljning.


Läs mer:
Mer om marknaden.
(Inf. 2006-08-28, rev. 2014-08-23 .)