Juthbacka - broschyr från 1974


   
     

 

JUTHBACKA SEMESTERCENTRUM
ligger centralt vid nykarleby älvs nedre lopp invid nykarleby stad. det är ett skönt och trivsamt semesterställe, beläget några km västerom riksväg 8, ca 7 mil norrom vasa och 2 mil söderom jakobstad, till närmaste flygstation (i kronoby ) 50 km. tåg-och bussförbindelser i alla riktningar, bilfärjor från sverige till jakobstad, vasa, nådendal, åbo och helsingfors.
juthbacka hårde senaste åren satsat mycket för att tillfredsställa turistens och semesterfirarens önskemål, både sommar och vinter, juthbacka bygger på traditioner men motsvarar helt nutidens krav på service och komfort.

 

 

PENSIONATET — SEMESTERHEMMET
är nyrenoverat och välutrustat, hel- eller halvinackordering, två-, tre- och fyrapersonersrum med inalles 54 bäddplatser, alla rum har separata tvättrum, tillgång till dusch och bad samt bastu, sommartid bad även i simbassäng, matsal och samlingsrum i gammal miljö med plats för 63 personer, sommartid terasservering, tillgång till konferensrum, tv-rum.

 

 

MÖTEN, KONFERENSER,
FAMILJEFESTER
juthbacka är också stället för möten och kongresser, för sommarfester och julfester, för firandet av bröllop och födelsedagar, där finns utrymmen för utställningar, sammanträden och andra arrangemang, sommartid friluftsteater i gårdens park.

 

 

     
 

RESTAURANGEN
den nya förstklassiga restaurangen intill pensionatet blev färdig 1973. restaurangsalen, som ger plats för 150 personer, kan delas upp i tre enskilda kabinett, möjlighet till självservering, i restaurangen är en kiosk inrymd, sommartid park- och terasservering, givetvis finns det tillgång till bastu, alkoholrättigheter, dans.

 

 

restaurangen har ett gott kök. välkommen till oss på söndagar och även andra dagar, här finner man det lugn som behövs för att man skall kunna njuta av god mat i en vacker omgivning.
välkommen till juthbacka. Juthbacka är liksom skapt för vila och rekreation, det är en idealisk plats för såväl sommar- som vintersemestern, har ni inte möjlighet att fira semester en hel vecka eller längre tid, kan ni kanske komma till juthbacka över veckoslutet.

 

 

ETT ÄR GEMENSAMT
för alla anläggningar i juthbacka semestercentrum: österbottnisk gästfrihet, trivsel och — inte minst viktigt — låga priser (se särskild prislista).

 

[Stolarna var med ända till sommaren 2013.]

 

     
 

CAMPINGOMRÅDE MED TRE STJÄRNOR
på juthbacka är allting så nära. campingplatsen ligger mellan gamla landsvägen och älven intill juthbacka gård. där finns moderna servicebyggnader med kök och matsal, dusch- och tvättrum, toaletter, tvätt-, tork- och strykrum, 11 eluppvärmda stugor, grillhus, kiosk, simbassäng osv.

[Simbassängen fylldes igen sommaren 2012 efter att ej varit vattenfylld på många år.]

 

campingstugorna har sammanlagt 47 bäddplatser, några av stugorna är utrustade för självhushåll och kan utnyttjas även till höst- och vintercamping, föredrar ni att bo i er husvagn, har ni möjlighet att få uppställningsplats med eluppvärmning (24 platser). stort tältområde, sport- och lekområden, möjlighet till biltvätt, campingområdet är utrustat med vatten- och avloppsledningar och elbelysning.
utomhuspool med tempererat vatten, den ligger intill campingområdet och har en 12,5 x 25 meters bassäng och är utrustad med separata bastu- och omklädningsbyggnader. för barn en särskild plaskdamm.

 

 

vandrarhem och sportstuga finns också på juthbacka med 14 fasta bäddplatser i två- till trepersonersrum, dessutom 20 bäddplatser i gemensam inkvartering. vandrarhemmet öppet 1/6 - 1/9.

 

 

utflykter och besök kan efter överenskommelse arrangeras till historiska platser och andra sevärdheter i den gamla kulturbygden häromkring. sommartid finns möjlighet till fiske och båtutflykter i den närbelägna skärgården. speciella program utformas.

[Många av stugorna såldes senare, tror det var i mitten/slutet på 1990-talet.]

     
   

 

Fick broschyren tryckt av boktryckeri Fram i Vasa av Stig Haglund.Läs mer:
Jämför detta med Ragnar Mannils framtidsvision från 1961.
Juthbacka i kapitlet Fakta.
Turistbroschyr från ca 1986.
Fler turistbroschyrer.
(Inf. 2013-10-12, rev. 2023-10-07 .)