År 2005

Hej Fredrik!
Roligt att du tipsade om sidan i somras då vi träffades i Nykarleby. Jag har varit in och tittat lite.
     Intressanta vykort och etiketten från apoteket var roligt att se. Jag jobbar själv på apoteket här i Skogås. Jag kommer att gå in flera gånger på den här sidan.
     Hälsn. från Annette Bonäs Eriksson
[2005-09-27. Annette finns med i ett reportage från barnträdgården.]

Hej,
Vilken fin hemsida! Jag snubblade över den då jag letade på nätet efter en mailadress till min kusin Klara Mårtens Ekblad. Adressen hittade jag visserligen inte, men flera inlägg av Klara i gästboken.
Är också själv österbottning i förskingringen (bor i Danmark sedan 1974).
     Min pappa Gunnar Nylund kom från Bjons i Ytterjeppo och gick i seminariet i Nykarleby, och mitt hjärta har alltid klappat varmt för rötterna åt det hållet, fast jag växte upp i Vasa. Hör till Levälä-släkten.
     En av denna sommars stora upplevelser var Elvis live på Scala i Nykarleby den 13 juni - det var en fantastisk kväll! Lägg namnet Simon Häger på minnet, han blir Stor.
     Varma hälsningar från Gunilla Heick - som snart ska till Finland igen - söndagen den 17 juli blir det släktträff med Amirikafrämmande på Fäboda - Tammy Setner kommer från Chicago med en god del av familjen. Tammy är "sondotterdotter till Matts Mattsson. Hennes morfar hette Carl Mattson och var äldste son till John P Mattson" skriver min syster Vivan i inbjudan till träffen.

[2005-07-10.]
Hej!
Vilken fantastisk sida du har åstadkommit. Jag hittade den av en slump, då jag planerar att besöka Nykarleby nu i sommar. Anledningen är att jag vill återuppleva barndomsminnen, då jag ofta spenderade mina somrar hos min farmor Alma Jouper - och naturligtvis besöka Joupersgatan.
     Tack för en fin sida!
Birgitta Jouper
[2005-07-06.]

Hej!
Vad trevligt det var att läsa om Nykarleby! Jag är själv son till Nils Holmqvist och sonson till Lektor Oskar Holmqvist och har själv i flera repriser besökt Nykarleby med mina barn Linda, Hugo och Herman Holmqvist. Nykarleby har blivit en viktig fast punkt för oss Holmqvistar!
Gösta Holmqvist
Helsingfors
[2005-06-23.]
Hej!
Nu har jag varit inne för första gången på nykarlebyvyer på Internet !
Det var trevligt!
Mvh
Elly Fogelberg, född Bergman. Fd Höivisbo.
[2005-06-06. Höivis är ett dialektalt namn för hemmanet Högväg meddelade Ulf Smedberg.]

Hej Fredrik,
     Thanks for maintaining this page regarding Nykarleby. I have now for the second time emigrated to Canada, I enjoy my life here but it is very nice to be able to read about Nykarleby and also find my Grandfather in some of the stories.
     I myself also grew up on Gustav Adolfs gatan and I have some fond memories from that time when I was young, it is possible that you will remember me, just ask your sister Janet.
I have always loved history and this site is perfect.
     Thanks once more Fredrik.
     Keep on the good work,
     KG Henriksson
[2005-05-27.]

     Hej Freddi,
     Tittar ibland in på dina otroligt fina sidor. Tycker de är gjorda mycket stilrent och med finess. Tekniskt är de också professionella.
     Innehållet väcker alltid gamla minnen från Nyykaabi. Lämnade hemstaden 1979 och tycker det var som igår men herregud, det är ju 26 år sen!
     Bodde mina första 10 år i Nystan och senare på Källbacken. Sen blev det H:fors och så vidare. Har bott de senaste 4 åren i Taipei på Taiwan.
     Brukar ibland tänka tillbaka på Nyykaabi och fundera på att småstadspojken hamnat långt hemifrån. Men sånt är livet.
     Skall nog besöka hemstan i nära framtid. Alla gamla bekanta kan meila mig på
Leif Ström
11F, No.15, Hsing Yi (Xing Yi) Rd.
Taipei
Taiwan R.O.C.
[2005-05-26.]
     Som de flesta orter har Nykarlebynejden sin historia i dåtid, nutid och tillkommande tid. Att dokumentera särskilda saker, händelser och sägner som ej annars torde vara upptecknat är av största vikt för nu och framtiden. Ett stort tack till eldsjälen för sajten NYKARLEBYVYER Fredrik Liljeström för den stora arbetsinsatsen som krävs för att kontinuerligt uppdatera denna finfina site!
     Tack!
Brynolf Blomqvist
Jakobstad
[2005-04-05.]


Läs mer:
Gästboken 2006.
Gästboken 2004.